29 Temmuz 2021 Perşembe

Ayten Kaya Görgün - Arıza Babaların Çatlak Kızları

 


Herkese merhaba 🌞😃☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Yıl sonunda okuduğum kitapların listesini hem burada hemde instagramda paylaşacağım. Yorum olarak paylaşmadığı kitaplar bulunmakta. Kitabınız akıcı ve güzel. 1980’lerdeki yaşamı ele alıyor ve göçmenlerin Samsun’a gelerek yaşadıkları ele alınıyor. Baskı, kadına bakış açısı ve daha fazlası ger almakta. İçime işleyen ve ara ara çok fazla kızdığım bir kitap oldu. Kızma sebebim karakterlerin bakış açısıydı. İyi okumalar. 

27 Temmuz 2021 Salı

Ece Temelkuran - Düğümlere Üfleyen Kadınlar

 


Herkese merhaba 😃☀️🌞 

Nasılsnız? Umarım iyisinizdir. Dün yağmur  yağarken okumaya başladığım ve bu sabah çiğselerken bitirdiğim bir kitap. Etkileyici, sürükleyici ve mükemmel bir kitap. Dört kadının birbirlerini buluncaya kadar yaşadıkları, bulduktan sonra birbirlerine nasıl merhem olduklarını anlatan bir kitap. Kalın olduğuna bakmayın. Konusuyla sizi içine alıyor ve okurken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. İyi okumalar. 

26 Temmuz 2021 Pazartesi

Betsy Tobin - Sevgi Denizi

 


Herkese merhaba 😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum. Çin’den İngiltere’ye çalışmayan gelen bir kadının hayatı ile İngiltere’de doğup büyümüş birinin yollarının kesişmesi ile  hayatlarının değişmesi, aşkları ve daha nicesi yer almakta. Ana karakterimiz trafik kazası geçirmiş ve kazada ölmüş. Kız kardeşi de yanında aynı şekilde vefat etmiş. Trajik ve romantik bir kitap. İyi okumalar.

22 Temmuz 2021 Perşembe

Canan Tan -Önce Sen Vardın

 


Herkese merhaba 🌞☀️😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Canan Tan’ın bütün kitaplarını okudum ama içlerinden en çok Piraye, Yüreğim Seni Çok Sevdi, En Son Yürekler Ölür, Issız Erkekler Korosu, Pembe ve Yusuf kitaplarını sevdim. Bu kitaplarını da tavsiye ederim. Kitabımız bu ay çıktı. Yazarın diğer kitaplarından izler taşıyan ve aşk, aşkın gücü, aşkın günlük hayatta psikolojimizi etkilediğini ve aşkın neler yaptırabileceğini anlatan bir kitap. İyi okumalar. 🌸

20 Temmuz 2021 Salı

Piraye - Seyir


 #okudumbitti📚 #kitapyorumu📚 

10 üzerinden 6 puan verdiğim bir kitap. Anlatım ve akıcılık iyi ama içerikten kaybetti.Üç bölümden oluşuyor.Mina’nın kendini bulma yolculuğunda yaşadıkları ve algıları,düşünceleri üzerinden farkındalık yaratılmaya çalışılan bir kitap.Birçok kişide görüp merak ettiğim ama okunmasa da olurmuş dediğim bir kitaptı. Çünkü kitap tamamen beni içine alamadı. İyi okumalar. 

17 Temmuz 2021 Cumartesi

Yaşar Kemal- Bir Ada Hikayesi 4

  Herkese merhaba 😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Serinin hiç bitmesini istemedim ama bitti. Güzel ve eşsiz bir kitaptı. Anlatımı ve akıcılığı başarılı idi.Seride kendimi içinde hissettim. Her şeyin çözümlendiği, yaraların ve acıların kabuk bağladı bir kitap. İyi okumalar. 🌸



16 Temmuz 2021 Cuma

Yaşar Kemal -Tanyeri Horozları / Bir Ada Hikayesi 3


 Herkese merhaba 


Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir pazar diliyorum. Serinin son kitabına geldim. Bu ayın üçüncü Yaşar Kemal kitabı. Okunacak çok kitap ve kitaplarla gezilecek diyar var. Yeni yaşam kurma çabası, korku, özlem, umut, sabır, aşk, geçmişin acılarında insan olabilmeyi anlatan serinin üçüncü kitabı tek keşimeyle muhteşemdi. Anlatım, dil, akıcılık on numara beş yıldız idi. Keyifli okumalar. 

15 Temmuz 2021 Perşembe

Yaşar Kemal - Karıncanın Su İçtiği / Bir Ada Hikayesi 2

 


Herkese merhaba 🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Haftanız nasıl geçiyor? Yeni şeyler için adım atmak bazen çok yorucu olsa da çok keyifliymiş, geçen haftadan beri bunu çok iyi anladım. 😊Twitter’da takip ettiğim Samet Çay (@okurmühendisbey)’in #herayabiryaşarkemal ile okuduğum ve bu ay ikinci Yaşar Kemal kitabım. Serimizin ilk kitabındaki mübadele bu kitapta olmuş ve adada yeni yaşam kurma ve kurarken neler yaşadıklarını, savaşlar ve sürgünlerden yaşadıkları acıyı anlatan güzel bir kitap olmuş. Keyifli okumalar. Tavsiye ederim. 😊

10 Temmuz 2021 Cumartesi

Yaşar Kemal - Bir Ada Hikayesi 1

 


Herkese merhaba 🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel gün ve iyi bir pazar diliyorum. Lozan Antlaşması kararı ile mübadele yapılmış, Egede bir adaya yerleştirilmiş kişilerin hayatı Poyraz Musa ile değişir. Yeni yaşamlara ve umutlara filiz olur, Poyraz Musa. Anlatım, dil, akıcılık; her şey muhteşem idi. Kendinizi kitabın içinde buluyorsunuz. Keyifli okumalar. 

7 Temmuz 2021 Çarşamba

Jon Krakauer - Yabana Doğru

 


Herkese merhaba 🌞☀️😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Haftanız nasıl geçiyor? Hayata dair isteklerim, hedeflerim ve gitmek istediğim yolu değiştiriyor. Bu ilk başta beni kaygılandırıp, nasıl yapıcam, bana destek çıkanları mahçup eder miyim gibi düşüncelerim olsa da yapabileceğimi ve mahçup etmeyeceğimi biliyorum. Umarım herkes her şeyin en iyisini yaşar. Gerçek yaşam öyküsü olan ve ana karakterimiz Chris’in doğada alternatif yaşam arayışını ele alan, kendi yaşamını kurarken yaşadıkları ve sorgulatan bir kitap. Keyifli okumalar. 

3 Temmuz 2021 Cumartesi

Ahmet Ümit - Kayıp Tanrılar Ülkesi

 


Herkese merhaba 😃☀️🌞 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir pazar ve güzel bir hafta diliyorum.Sindire sindire ve sözlerimi tekrar düşünme için bekledim. Bu sırada tabii İzmirden dönüş ve iş ile ilgili meseleler nedeniyle de kitap okuyamadım. Ana karakterimiz bir Türk ama ailesi vaktiyle Almanya’ya geldiği için Almanya’da doğmuştur ve orada başkomiser olan Yıldız, Berlin’den Bergama’ya uzanan cinayet serisi ile ilgili bir soruşturmanın içinde bulur. Bazı yerlerde tek düze gitse de genel olarak çok iyi ve güzeldi. İlmek ilmek işlenmiş güzel bir kitap. İyi okumalar. 🌸