19 Ağustos 2023 Cumartesi

Stephen King - Peri Masalı


 Herkese merhaba ☀️🌞😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Karadeniz’in neminde yapılacak en iyi şey kitap okumak. Yazarımız eşsiz güzel bir kitaba imza atmış. Okumaktan hiç bıkmayacağım bir yazar. 17 yaşındaki bir genç olan Charlie Reade isimli ana karakterimiz beyzbol ve Amerikan futbolunda oldukça başarılı bir lise öğrencisidir. Sıradan bir günde Radar isimli bir köpek ve onun sahibi Bay  Bowditch ile tanışır. Bay Bowditch hem kitapta hemde okurken gözümde canlandığı haliyle telindir görünen tepedeki büyük bir evde yaşıyor. Ben olsam öyle bir yere gitmezdim ama neyse. 😂  Bu büyük evin arkasında zaman zaman tuhaf seslerin duyulduğu nir kulübe ve kulübenin içinde bir kuyu vardır. Tıplı cinli korku filmlerindeki gibi geldi, bana. Kitabın isminde olduğu gibi masal bu ya, o kuyu bambaşka bir dünyaya açılır. Prens ve prenseslerin sürgün edildiği, korkunç cezalara maruz kalındığı ve herkesin hastalıklarla lanetlendiği bir dünyaya açılır, o kuyu. Olağanüstü macerada hem ana karakterimizle kahraman oluyoruz hemde yazarın kıvrak zekası ve güçlü kalemiyle eşsiz bir yolculuğa çıkıyoruz. Keyifli okumalar. 🌸

17 Ağustos 2023 Perşembe

Elif Şafak - Kayıp Ağaçlar Adası

 


Herkese merhaba ☀️🌞😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Yazar bir süre önce yurtdışına taşındı. Ve bu kitabını dün akşam başlatıp bugün bitirdim. Oldukça akıcı, içi ısıtan, sarıp sarmalayan bir kitap. Günümüz Londrasında yaşayan 16 yaşındaki Ada Kazancakis’in ailesine ve ailesinin geçmişine dair kafasında soru işaretleri vardır. Bu soruların cevabını ararken, okulunda verilen bir makale ödevi ile ödevin konusu yapıp cevap bulma sürecini okuyoruz. Bir yandan da Kıbrıs'ın kederli tarihine ortak oluyoruz;tarihi,mutfağı ve doğası ile. Benim favori kitaplarımdan biri oldu. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 

15 Ağustos 2023 Salı

T.J.Newman-Uçuş 416

 

Herkese merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Aksiyon, gerilim ve sürükleyiciliğin olduğu;akıcı ve yaşın bir şekilde anlatılmış bir kitap. Ayrıca bir uçuş görevlisinin dinleneceği vakitlerden çalıp yazdığı bir kitap. Gerilim türündeki eser, Los Angeles’tan New York’a giden bir uçakta geçen bir macerayı anlatmakta ve her şeyi öyle güzel anlatmış ki sanki işinde ve yaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.


Eski bir kitapçı ve bir uçuş görevlisi olan ve Arizona’da yaşayan yazar, 2011 ile 2021 seneleri arasında Virgin America ve Alaska Hava Yolları’nda çalışmış. Aynı zamanda ilk romanı olma özelliğini de taşıyan Uçuş 416’nın büyük bir kısmını ülkenin dört bir yanına yaptığı yorucu uçuşlarda yolcular uyurken kaleme alması ve güçlü bir kalemle ele aşmasına rağmen birçok yayınevi reddetmiş.


416 numaralı uçak kilometrelerce yükseklikte seyrederken pilot, bir teröristin ailesini kaçırdığını ve uçağı düşürmediği takdirde onları öldürmeyi planladığını öğrenmesiyle başlar. Yüzlerce yolcunun hayatı kendisine bağlı olan pilot ve uçuş ekibi, kendilerini içinden çıkılması imkânsız görünen bir durumun içinde bulurlar ve bu yolda yaşadıklarını anlatıyor. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

1 Ağustos 2023 Salı

Duygu Asena - Aslında Özgürsün


 Herkese merhaba ☀️😃🌞 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hoşgeldin Ağustos ayı. Çocukluğundan beri arkadaş olan Berna ve Belgin’in bir yıllık sürecini okuduğumuz bir kitap. Birbirlerine fikir sormak için bazen bir lokanta bazen bir sinema ve bazen telefonla anlattıklarını okuyoruz. Berna, eşi Erkanla tanışır ve eğitimini bırakarak evlenir ama istediği gibi hayat olmaz. Kocasının ilgisizliğinden şikayetçidir. Belgin ise eğitimin tamamlayıp özel bir şirkette işe girer, işte yükselir. Aile kurmaya vakit bulamaz. Bulamadığı içinde çeşitli arayışlara girer. Belgin, herkes beni sevsin düşüncesinde daldan dala atlar. Belgin, Berna’nın teşvikiyle bir dernekte gönüllü olur, çalışmaya başlar ve kendine daha fazla bakmaya, bakımlı olmaya ve kısır döngüden çıkmaya başlar. Eşiyle çocuğunun değiştiğini fark eder. Berna ise yeni ilişkiler kurmaya, yeni ilişkilerinde aradığını bulamayınca kısır döngüye girer. Belgin babasının ölümünden sonra annesini düşünür, nasıl yapıcak diye ama annesi de kendisi de toparlar ve bir televizyon programı yaparak evlililiğini de kurtarır. Daha fazla spoi vermeden tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 🌸