28 Kasım 2023 Salı

N.G. Kamal - 03:03

 


Herkese merhaba 🌞😃☀️ 

Nasılsınız? Yarını bekleyemeden yorumumu gireyim, dedim. Serinin üçüncü kitabıyla ilişkili geldi, bana. Çiçek, kendisinden umudu kesmiş ve umudu olmayan, etrafına her zaman bir şey çekmiş, herkesin kötü olduğuna inanmakta. Yaşadığı zorluklardan sonra hayatıma dahil olan takı tasarımcısı Ayza, Çiçek’e hayatın yaşamaya değer olduğunu ve iyi insanların olduğunu kanıtlamaya çalışmaktadır. Birlikte vakit geçirdikçe birbirlerinden çok şey öğrenirler, değişirler. Toplumun zengin ve fakir olarak insanların arasındaki keskin sınır çizmesini ve bu sınırlara göre kategorize edilmesini güzel anlatmış, işlemiş. Fakir kız, zengin oğlan ilişkisini ve birbirlerine hayatlarının hiç düşündükleri gibi olmadığını anlatmaya çalışmaları da güzeldi, beğendim. Çiçek, çevresinde yalnızlığa ve karanlığa terk edildiği için travma yaşar ve bu travma ile önyargılı ve sert duvarları vardır. Kimseye yardım edilemeyeceğini ve kurtarılamayacağına düşündüğü için yardım etmiyor ve herkesten kendini soyutlar. Ayza ile Çicek birlikte baş koydukları bu yolda birbirlerinin penceresinden bakmayı öğrenirken, kendi benliklerini de sorgularlar. Her kitapta güzel bir bitiş vardı ama bazı yerleri 18 yaş üstü idi. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 


N.G. Kamal- 02:02

 


Herkese merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Günün ikinci yorumu ve yarın serinin diğer kitabını sizlerle paylaşacağım. Uzatmadan kitap yorumuma geçeyim. Dolunay, ana karakterimiz, yıllar sonra ikiz kardeşi Çiçek ile zaman geçirip, yılların hasretini geçirirken Dolunay’ın sınav için gitmesi gerekir ama işler farlı bir şekilde devam eder. Dolunay’ın kendisi ve Çiçek için aldığı çantalar karıştığı için çıkmaza girerler. En sonunda Dolunay’ın aklıma gelen fikirle harekete geçerler ve Dolunay Çicek’in yerine, Çiçekte Dolunay’ın yerine geçer. İkisi de birbirinin hayatlarına uyum sağlayabilecek miydi?  Serinin üçüncü kitabı da ilk iki kitaptan da bağımsız olması nedeniyle biraz hayal kırıklığına uğrasamda üç kitapta çok güzeldi. Sadece 18 yaş üstü olan kısımlar var. Hayatım değerini bilme, yaşam sevinci, herkesin problemleri olduğunu ve yardım, destekle çözülebileceğini çok güzel anlatmış; üç kitapta da. Keyifli okumalar. 

N.G.Kabal - 01:01


 Herkese merhaba 🌞☀️😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. İlk kitapla bağlantılı diye düşünmüştüm ama değilmiş. Önceki kitaba birçok atıfta bulunulmuş. Her bölümde okuyuculara öneri şarkılar olması güzeldi. Betinlemeler, alıntılar ve detaylar güzeldi. Ana karakterimiz güçlü, mücadeleci ve hiç pes etmeyen, genelkurmayın kızı olan biri. Kendisine yönelik öz eleştirisi oldukça güzeldi. Ana karakterimiz ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır. Ölmeden önce yapılacaklar listesi hazırlar ve diğer ana karakterimiz Baran ile yapmaya başlarlar. Ana karakterimiz babasından tatile çıkmak için izin alır ve Baranla tatile çıkar.  Ellerinden geldiğince her anın tadını çıkarmaya çalışırlar. Bazı kısımlar 18 yaş üstü içindi. Keyifli okumalar. 

27 Kasım 2023 Pazartesi

N.G. Kabal - 00:00


 Herkese merhaba 🌞☀️😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Çok uzatmadan yorumuma geçmek istiyorum. Kitabı ilk okumaya başladığımda tereddütlü yaklaşmıştım  ve böyle güzel bir kitap olduğunu düşünmemiştim. Ortalarına geldikçe kitap bana güzel geldi ama bazı yerlerde oldukça sıkıldım çünkü o kadar çok depresiflik,ergenlik ve hoşnutsuzluk vardı ki  bunaldım. Yazarımız sonunu öyle bir yazmıştı ki ister istemez kitap bir anda güzel geldi. Sonu beni öyle çok mutlu etti ki kitabın çoğu olumsuz yanları aklımdan uçup gitti.


Birkaç bölümde +18 içerik vardı. Nazlı’nın hal ve hareketleri hoşuma gitmedi, ergence geldi. Her ne kadar problemleri olsa da böyle umutsuz olmasını sevmedim ama kitabın sonlarına doğru bu ilerleyen sayfalarda azaldı, çünkü her şey yerli yerine oturdu ve Nazlı’nın hal ve hareketlerinin nedenlerini anladım. Bir diğer garipsediğim şey Nazlı ve arkadaşlarının üniversite çağında olmasına rağmen çocuk gibiydiler çünkü bana daha çok lise çağındaki bireyler gibi geldiler. Yani karakterlerde pek üniversite zamanındaki kişilerin hareketlerine, olgunluğuna yaklaşmamışlardı. Bu durumun yazarın kitlesinin 12-18 yaş arası olmasından kaynaklandığına inanıyorum. Bu kitle aralığına hitap etmek adına böyle karakterler oluşturduğu düşüncesindeyim.


Kitaptaki karakterlerimiz İngiliz Dili ve Edebiyatı okudukları için birçok kitap adı, yazar adı ve alıntı mevcut sayfalarda ve bu benim çok hoşuma gittiği için diğer kitapları da okuyacağım. Aynı zamanda kapak tasarımı ve ayraç fikrini beğendim.Ayraçları şipşak fotoğraf makinelerinden çıkan fotoğraflar gibi olması gerçekten hoş olmuş.


Kitaba emek verildiği belli. Ama yine de beğenmediğim şeyleri de göz önünde bulundurmak zorundayım. Sonu böyle güzel bitmeseydi zaten büyük ihtimalle kitabı beğenmeyecektim çok fazla ama yine de beğendim.