29 Temmuz 2020 Çarşamba

Paul Auster- Kış Günlüğü

Herkese merhaba ☀️

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız, yazarımızın kendi hayatından yola çıkarak yaşadıklarını deneme türü ile yazdığı bir kitap. Çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemlerini karşılaştırarak fiziksel, duygusal ve düşüncesel olarak anlatıyor. Keyifli ve akıcı bir kitaptı. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

27 Temmuz 2020 Pazartesi

Megan Miranda - Kayıp Kızlar

Herkese merhaba 😃

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız akıcı ve keyifli idi. Bana sevgiyi, sevdiklerimi ne kadar sevdiğimi ve onlar için neler yapabileceğimi sorgulattı. Sevdiklerimiz için nelerden vazgeçer ve neler yaparız? İşte bu sebeple, geçmişinden uzaklaşmak ve kurtulmak isteyen Nic; büyüdüğü kasabadan ayrılır. Ayrıldıktan bir süre sonra sevdiği insanlar kaçırılır.

Kaçırılan bu kişilerin ardındaki tek iz,hatıralarından kaçtığı kasaba işe ilişkisi olmasıdır. Bu sebeple büyüdüğü kasabaya dönerek iz sürer. Son sayfasına kadar heyecanla okuduğum bir kitaptı. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

23 Temmuz 2020 Perşembe

Madeline Miller - Akhilleus’un Şarkısı

Herkese merhaba 😃🌞☀️

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bugün hocamdan gelen mail ve tez savunma başvurusu sonrasında günümü kitap ve dergi okumaya ayırdım. Yazarımızın daha önce ‘Ben,Kirke’ isimli kitabını okumuştum. Yazarın diğer kitabını da çok severek okuyan biri olarak tavsiye edebilirim.

Kitabımızda yarı tanrı olan Akhilleus’un hikayesi anlatılmakta. Can dostu, can yoldaşı olan Patroklos ile Troya Savaşını; tanrıların, kralların, savaşçıların be halkın gözünden anlatıyor. Akıcı, sürükleyici bir kitap. Tavsiye ederim. Her iki kitabı da seveceğinizi düşünüyorum. Keyifli okumalar.

Şengül Boybaş - Dünyanın Uyanışı

Herkese merhaba 😃🌞☀️

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize hayırlı bir cuma ve güzel bir haftasonu diliyorum. Tez yazma, tez savunması sunumu bitti ve online tez savunma için başvuru yaptıktan sonra kendimi kitap okuyarak ödüllendireyim dedim. 🤗

Kitabımızı okurken çok yavaşlamak zorunda kaldım. Çünkü tez hocama tez ile fikrini ve tez sunumu için fikir ile onay almak için attığım maili nedeni ile kitap okumaya odaklanamadım, tam anlamıyla. Kitabımız Netflix orijinal dizisine ilham olan bir kitap. Atiye dizisinin yapımına eşlik eden bir kitap. Diziyi izlemedim ama izleyerek, kitap ile karşılaştırmasını da ayrı bir paylaşım işe yapacağım. Her şey Atiye’nin rüyası ile başlıyor. Göbekli Tepe ile ilgili mesajlar içeren rüyalar ile Göbekli Tepeye gider. Orada, rüyasında gördüğü şifreleri görür ve şifreleri çözmeye çalışırken başına gelenler anlatılıyor. Keyifli ve akıcı bir kitap. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. Yavaş okumama ve okuma sürem uzamasına rağmen keyifli ve akıcı bir kitaptı. İçine işleten bir kitap oldu.

17 Temmuz 2020 Cuma

Michael Edge - Momo

Herkese merhaba 😃🌞☀️

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. Kitabımız ailesi olmayan ve tek başına büyüyen, mahallesindeki nişanlarla güzel dostluklar kuran bir kız çocuğunun yaşadıkları ve hayattan öğrendikleri anlatılmakta. Keyifli ve akıcı bir kitaptı. Her yaştan, herkesin okuyabileceği bir kitap. Dostluk, güzellik, dikkatli dinlemek ve sohbetin önemi anlatılmakta; düşmanlığın bir faydası olmadığını, karşınızdaki insanı sevmeseniz bile saygı göstermek gerektiğini de anlatan bir kitap. Keyifli okumalar.

16 Temmuz 2020 Perşembe

Rebecca Skloot - Henrietta Lacks’ın Ölümsüz Yaşamı

Herkese merhaba ☀️😃🌞 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız tek kelime ile harika idi. Ben hem KPSS çalışmaktan hemde hocadan gelecek cevap mailinin ne olacağı korkusuyla kitabı, okuma hızımdan daha yavaş olarak yayarak okudum.

Kitabımızın ilk
bölümünde Henrietta’nın hayat hikayesi, beşinci çocuğuna hamile iken yaşadıkları ve mücadelesi ile komşuları, çocukları ve kocasıyla olan ilişkileri anlatılmakta. Doktor ile ilgili konularda ise ya erteliyor ya da doktorun önerdiği tedaviyi reddediyor. İkinci bölümde on altı yaşında çocuk sahibi olduğunu, mahkeme ile ilgili yaşadıkları ve on altı yaşı ile ölünceye kadarki yaşadıkları anlatılıyor.Eşinin morgta yaşadığı duygular ve yaşadıkları anlatılıyor. Üçüncü bölümde ise ana karakterimizin ölümsüzlüğü ve ana karakterimiz ölmeden önce kanser, aids ve çocuk felci için çalışmalar yapılırken maddi durumu kötü planlarım kullanıldığı anlatılmakta. 

Kitabımızın en sonunda karakterlerimizin nerede olduğunu ve neler yaptığını, ne halde olduklarını anlatıyor.1950lerden başlayarak 2009 yılına dek geliyor, zaman olarak. Keyifli okumalar. 


15 Temmuz 2020 Çarşamba

B. H. Lıdddell Hart - Hitler’in Generalleri Konuşuyor

Herkese merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Askeri ve tarihi bir kitap. Alman generallerin, kendi anlatımları ile Zafer ve yenilgileri yer almakta.

Birinci bölümde Hitlerin askeri düzeni, zaferler, yenilgiler ve Hitlerin kendisinin ordu başına geçmesi anlatılmakta. İkinci bölümde Hitlerin yönetime geçmesi ile yaşananlar ve ordu ile devleti bir arada nasıl katı bir anlayışla yönettiği ele alınmış. Üçüncü bölümde vatandaşların gözünden anlatılan hadiseler yer almakta. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

14 Temmuz 2020 Salı

Ahmet Savaş Özpınar - Hitler’in Son 13 Günü

Herkese merhaba ☀️🌞😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız gayet başarılı. Hatta harika diyebilirim. Hitler’in son 13 gününü, Hitlerin kavgam eserinden alıntılamalar ile yaşamı, son günleri ve teoriler ile ilgili yorumlar anlatılmakta. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.

Stefan Zweig - Yakıcı Sır

Herkese merhaba ☀️🌞😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız akıcı ve güzel. Bir çocuğun gözünden yetişkinlerin kötü yanlarını gören bir çocuğun gözünden anlatıyor. Yabancı bir adamla hızlıca arkadaş olan Edgarın bilmemesi gereken bir sırrı vardır ama arkadaşı hakkında çok şey bilmektedir. Avcı ile av, sır nedeni ile Edgar’ın canı yanar ve yanmaya devam eder. Tavsiye ederim, keyifli okumalar.

13 Temmuz 2020 Pazartesi

Emrah Safa Gürkan - Sultanın Korsanları

Herkese merhaba 🌞😃☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Kitabımız anlatım ve konunun desteklenmesi için kullanılan bol dipnot ve resimler ile güzeldi ama dipnotların uzunluğu ile fazla derin Bilgi verilmesi beni rahatsız etti,diyebilirim. Korsanlık nedir, nasıl bir gemi kullanırlar, geminin içi ve özellikleri, mürettebat, ganimetler, ganimetlerin paylaşılması, korsanlığın nasıl yapıldığı ve daha fazlası yer almakta. Keyifli okumalar. 

10 Temmuz 2020 Cuma

Emrah Safa Gürkan - Sultanın Casusları

Herkese merhaba 😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum. Yazarımızın okuduğum ikinci kitabı. Dil ve ablarım başarılı ama uzun anlatması beni sıktı, diyebilirim. Casuslar, istihbaratçılar nasıl ortaya çıktı, nasıl bir yol izlediler ve nasıl yakalanmadıklarını anlatan bir kitap. Keyifli okumalar. 

6 Temmuz 2020 Pazartesi

Emrah Safa Gürkan - Bunu Herkes Bilir

Herkese  merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Okul nedeni ile İstanbulda iken, 3 hafta önce İzmir’e geldim. İzmir ve Muğla sıcağında tez yazmak ve kitap okuma ile dayanmaya çalışıyorum. 😊

Yazarımızın okuduğum ilk kitabı. Anlatımı ve görseller ile desteklemesi ve bol kaynaklı olması ile başarılı olmuş. Tarihte yanlış bildiğimiz şeyleri, tarihin şifrelerini ve daha birçok şeyi mizah ile zekasını birleştirerek yazmış, yazarımız. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 😃

2 Temmuz 2020 Perşembe

Şermin Yaşar - Gelirken Ekmek Al

Herkese merhaba 🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Güzel bir gafta geçirdiğinizi umuyorum.

18 hikayeden oluşuyor. Her biri birbirinden güzel ama en güzeli kitaba ismini veren hikaye idi, bence. 

Keyifli okumalar. 😊

Harper Lee - Bülbülü Öldürmek


Herkese Muğla’dan merhaba ☀️🌞 

Hoşgeldin Temmuz. Hepimize güzellikler ve iyilikler getiren bir ay olman dileğiyle. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. 

İkinci kez okuduğum bir kitap. Irkçılık, eşitsizlik ve ayrımcılık konuları işlenen ve harika bir anlatımı olan bir kitap. Her şeyi çocuk kahramanımızın ağzından dinliyoruz. Akıcı, dillere destan, sürükleyici bir kitap. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.