31 Mayıs 2023 Çarşamba

James Brydon - Boğulmadan Hemen Önce


 Herkese merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Mayısın son gününde size güzel bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Cezayir Savaşında Yüzbaşı Jacques yüz kızartıcı bir suçtan yargılanmak üzere Fransa’ya gönderilir. Ki savaşın en önemli anında. Mahkemesi sonuçlanana dek çocukluğunun geçtiği kasabada iz sürmesi gereken bir cinayet soruşturmasına katılır. Vahşi cinayeti çözmeye çalışırken yaşadıklarını okuduğumuz, hem okuyucuya gemde tüm karakterlere vicdan sorgulanması yapan akıcı, sürükleyici bir kitap. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 

27 Mayıs 2023 Cumartesi

Ramis Çınar - Elveda Rumeli


 Herkese merhaba ☀️🌞😃 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Bu sene çok kitap yorumu paylaşmadım. İş, alan kitapları okuma, yeni şeyler öğrenme, keşfetme, eğitimler derken kimisini tam anlamıyla beğenmedim, kimisi alan kitabı olduğu için paylaşmadım ama yaklaşık 200 kitap okudum. Hangi ülkede doğmuş olursak olalım, hepimiz insanız. Şimdi kısa bir özetle kitaba geçeyim. Hepimiz eşitiz. Kök salıyoruz,doğup büyüdüğümüz ülkeye. Göç etmek, hangi devirde olursa olsun çok zor. İşte bu kitapta bir savaşın yüzünden kök saldıkları topraklardan göç etmek zorunda kalan insanların hikayesini anlatıyor. Dizisi de vardı. Dizi mi kitap mı güzeldi? Toplumu, dönemi çok iyi anlatan,içe işleyen, ağlamamı sağlayan bir kitap oldu. İkisi de diyeceğim nadir eserlerden biri. Keyifli okumalar. 💐

26 Mayıs 2023 Cuma

Cervantes - Don Kişot

 


Herkese merhaba 🌞😃☀️ 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Uzun zaman sonra kitaplığımı düzenlemiş olmak güzel. Şimdi ise aynı ilçede taşındığımızda kitaplığıma kitaplarımla beraber yaptığım ürünlerle beraber tekrar düzenleyeceğim. Sene sonunda hem ofis kitaplığımın hemde ev kitaplığımın güncel halini paylaşmayı planlıyorum. Yazarın anlatımını, olay örgüsünü ve akışını sevdim. Ana karakterimiz Don Kişot ile uşağı ve atıyla geçen serüvenlerle dolu güzel bir kitap. Klasikleri okumak, defalarca aynı kitapları okumak çok güzel. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar 💐

16 Mayıs 2023 Salı

Emile Zola - Nana


 Herkes merhaba 😃🌞☀️ 

Nasılsınız? Elimde kitabın güven yayınlarından basımı var,güven yayınları 479 sayfa olarak basmış. Kitabı aldığım evime yakın, küçük bir yer ve kitaplarını güncellemedikleri için kitapların sayfaları saman kağıdı gibi oluyor ama hem kokusuyla hem görüntüsü ile hoş bir görüntü oluyor. Sadece kendilerini güncellememeleri kötü oluyor. Birde kitap sipariş etmek istediğimizde kitap okumayanların çok olması nedeniyle, ki haklılar bulunduğum ilçede kitap okuyan insan sayısı az, sipariş etmiyorlar. Bu kitabı da oradan aldım.


Kendimi karakterler arasında o ruh gibi hissederek geçirdiğim bir kitap.  Olay örgüsü, geçişler, duygu ve düşünceler oldukça iyi bir şekilde okuyucuya aktarılıyor. İki yüzlülük,  mutsuz evlilikler, saygısızlık, namus ve iffete kötülük gibi birçok tema işlemiyor. Okuyucuyu kendine bağlayan, merak ettiren, yalın ve akıcı bir anlatımla anlatılmış bir kitap. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.