16 Temmuz 2020 Perşembe

Rebecca Skloot - Henrietta Lacks’ın Ölümsüz Yaşamı

Herkese merhaba ☀️😃🌞 

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Kitabımız tek kelime ile harika idi. Ben hem KPSS çalışmaktan hemde hocadan gelecek cevap mailinin ne olacağı korkusuyla kitabı, okuma hızımdan daha yavaş olarak yayarak okudum.

Kitabımızın ilk
bölümünde Henrietta’nın hayat hikayesi, beşinci çocuğuna hamile iken yaşadıkları ve mücadelesi ile komşuları, çocukları ve kocasıyla olan ilişkileri anlatılmakta. Doktor ile ilgili konularda ise ya erteliyor ya da doktorun önerdiği tedaviyi reddediyor. İkinci bölümde on altı yaşında çocuk sahibi olduğunu, mahkeme ile ilgili yaşadıkları ve on altı yaşı ile ölünceye kadarki yaşadıkları anlatılıyor.Eşinin morgta yaşadığı duygular ve yaşadıkları anlatılıyor. Üçüncü bölümde ise ana karakterimizin ölümsüzlüğü ve ana karakterimiz ölmeden önce kanser, aids ve çocuk felci için çalışmalar yapılırken maddi durumu kötü planlarım kullanıldığı anlatılmakta. 

Kitabımızın en sonunda karakterlerimizin nerede olduğunu ve neler yaptığını, ne halde olduklarını anlatıyor.1950lerden başlayarak 2009 yılına dek geliyor, zaman olarak. Keyifli okumalar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder