6 Eylül 2020 Pazar

Edgar Allan Poe’den okuduğum üç kitap

Herkese merhaba 🌞☀️😃

Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Yazarımızın Pym’nın Öyküsü, Kuyu ve Sarkaç, Morgue Sokağı Cinayetleri  kitabını dün okudum.

Pym’nin Öyküsü kitabında, Pym’ın ailesi saygındır ve o her şeyi satın alarak iyi bir kazanç elde eder. Ama bunları bırakarak bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta yaşadıkları ile tüm karakterlerin hem duygu durumlarını hem psikolojik tahlillerini hemde yaşam tarzlarını gördüğümüz bir kitap.

İkinci kitabımız olan Kuyu ve Sarkaç kitabında insanların
aklını ve kalbini kötüye kullanmada nasıl olduğunu anlatan öyküleri ile karşılaşıyoruz. İyiyi nasıl kötüye çevirdiğini, insanların bir günü nasıl kötü edebileceğini, karşısındaki insanın aklı ile dalga geçme, aklı küçümseme gibi birçok şey işlenmiş. Duyguların, akıl işe nasıl bir yol izlediği ve aklın basıl duyguları etkilediği de anlatılmış. Ruhuma işleyen bir kitap oldu.

Üçüncü kitabımız olan Morgue Sokağı Cinayetleri kitabında, bu sokakta yaşanan cinayetler, kayboluşlar ve gizemler ile ilgili hikayeler yer almakta. Özellikle bugün bana iyi gelen ve bütün sinirimi, stresimi alan bir kitap idi. Özellikle yazarın, bu kitabını tavsiye ederim. Keyifli okumalar. 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder